Diamanter som investering

0

Diamanter med deras skönhet och sällsynthet gör att de värderas mer än det mesta i värden och har gett upphov till en global industri.De består av vanligt kol som pressas djupt ner i jordskorpan.

Diamanter utan tvivel en av de vackraste, sällsynta och dyrbaraste av alla ädelstenarna och har varit en av de mest eftertraktade stenar genom århundradena.

Diamanter har en brant prissättning och en hög prislapp som medföljer dessa oemotståndliga stenar. De värdefullaste diamanterna är vattenklara som man ofta hittar i Indien och Brasilien.

Vad är carat?

Värderingen och beror på Carat-halt, färg, klarhet och varifrån den kommer. 1 carat motsvarar 0.200 gram och carat är inte samma sak som karat vilket är måttet som används för guldhalter, Diamanten består av kristalliserat kol.
Carat är en viktenhet för diamanter, pärlor och andra pärlor. Meterkaraten motsvarar 0,2 gram eller 200 mg, är standard i världen. Begreppet carat ska inte förväxlas med karat som används på guldmarknaden för att fastställa renhetsgraden på guld.

Den senaste bedömningen av diamantmarknaden, enligt en analys av Citigroup C -Global Markets, är att förbättrade ekonomiska villkor, strukturella sociala trender i Kina och en nedgång i andelen diamanter med kvalitet innebär en återhämtning av diamantpriserna.

Hur uppstår diamanter?

Diamanter består av kol och har bildats genom att flytande stenmassor upplöst kol och kristaliserats under våldsamt tryck. Diamanter är sällsynta vid jordytan men man räknar med att på djup över 150 km under oss finns större volymer med diamanter.

I Namibia finns det största marina fyndet

Diamanter och olika färger

Diamanter är svåra att värdera och de kan ha alla möjliga färger och ljusbrytningen är starkare än någon anna ädelsten. Det har gått mode i hur man ser på olika färger och det högsta pris som betalats för en diamant var på Sotheby’s som sålde den rosa diamanten ”Graff Pink” för 46 miljoner dollar 2010.

Det finns certifierade diamanter av GIA och AGs. Diamanter har varit en monopolmarknad och diamantfirman De Beers som grundades av Cecil Rhodes som på 1800-talet ströp utbudet genom att köpa upp diamanter från konkurrenter. Än idag kontrollerar de diamant marknaden.

Falska diamanter
Det finns falska diamanter och där man har infattade där man har sammanslagit en annan ädelsten med en glasbit. Det finns också konstgjorda diamanter som man skapat genom att hastigt kristalisera kol under stort tryck.

Artiklar: Millenials aren’t byuing diamonds and here is why

Företag som är specialiserade på diamanter

  • Graff Diamonds
  • Diamantobolaget De Beers söker under havsytan.
Share.

About Author